Underretning til Frederiksberg Kommune om bekymring for et barn/en ung fra fagperson – Barnets lov § 133

Information

Hvis du som fagperson er bekymret for et barns eller en ungs udvikling eller trivsel, har du en særlig pligt til at kontakte familieafdelingen. Du behøver ikke have konkret viden om, hvad der ligger til grund for, at barnet ikke trives. Tag din bekymring alvorligt, og lad det være op til familieafdelingen i samarbejde med barnets kendte voksne, at vurdere, om der er behov for den hjælp, der kan gives via Barnets lov.

Som fagperson er du ofte tæt på barnet/den unge og har vigtig viden som kan bidrage til, at familieafdelingen kan hjælpe barnet/den unge og familien bedst muligt. Jo flere relevante oplysninger og beskrivelser du kan give i denne underretning, jo bedre kan der handles. Hvis du har brug for vejledning i forhold til din underretningspligt kan du kontakte familieafdelingen på tlf 38213616 eller læse mere her: Underretningspligt - Social- og Boligministeriet (sm.dk)

Hvis du gerne vil vide hvordan vi behandler dine personoplysninger henviser vi til vores privatlivspolitik

Kvittering
Når du har indsendt skemaet har du mulighed for at hente din kvittering og en kopi af den indsendte underretning. Dette gør du ved at klikke knappen ”Download filer” på den sidste side i forløbet. Vi fraråder at gemme disse filer på en privat computer eller en computer hvor uvedkommende kan få adgang til dem.

 

 

Underretter
Barnet/den unges oplysninger
 
Bekymring og ressourcer
Hvad bekymrer?

Lav en så grundig og relevant beskrivelse som muligt, brug gerne eksempler.

I besvarelsen kan du fx overveje følgende spørgsmål:

  • Hvad er den aktuelle bekymring, og hvor længe har den stået på?
  • Hvordan og i hvilke situationer – og evt. relationer – kommer bekymringen til udtryk? Hvordan er fremmøde i institution/skole og ses der et mønster?
  • Er der bekymring for misbrug eller kriminalitet, hos barnet/den unge eller forældrene?
  • Hvordan er samarbejdet med forældrene/familien/netværket?”

Hvilke ressourcer ses hos barnet/den unge, i familien og i netværket?

I besvarelsen kan du fx overveje følgende spørgsmål:

  • Hvad ses der af ressourcer hos barnet/den unge, i familien og i netværket?
  • Er der tidspunkter, hvor bekymringen ikke er til stede?
  • Er der noget der fungerer godt i familien?
  • Er der personer i familien eller netværket, der støtter/kan støtte barnet eller den unge og familien? 

Har institutionen/skolen gjort tiltag for at hjælpe barnet?

I besvarelsen kan du fx overveje følgende:

  • Nævn evt. særlige tiltag, støtteforanstaltninger, netværksmøder eller andet, samt om andre fagpersoner har været inddraget, hvis der er er kendskab hertil.
  • Hvad har fungeret/ikke fungeret?

Vedhæft evt. én eller flere relevante filer til underretningen

Vigtigt
Hvad sker der nu?

Når vi har modtaget din underretning, vil børne- og ungerådgivere i familieafdelingen vurdere, om familien har brug for hjælp, og hvilken hjælp der er den rigtige. I den forbindelse vil myndighedsindehavere og barnet/den unge der er fyldt 10 år blive gjort bekendt med oplysningerne fra underretningen, medmindre der er tale om negativ social kontrol, æresrelaterede konflikter, vold eller overgreb, hvor mistanken er rettet mod en eller begge forældre. I disse tilfælde taler vi først med barnet/den unge. Barnet/den unge vil også blive inddraget i forbindelse med vurdering af underretningen. Underretninger og deres indhold indgår som udgangspunkt i en aktindsigt.

Du vil modtage en kvittering fra familieafdelingen om modtagelse af underretningen.

Kontakt familieafdelingen på 3821 3616, hvis du ikke modtager en kvittering.

Når du som fagperson underretter familieafdelingen om bekymring for et barn/en ung, vil familieafdelingen skulle vurdere underretningen, herunder om det giver anledning til at iværksætte en afdækning eller børnefaglig undersøgelse. Du vil som underretter og fagperson modtage en tilbagemelding fra familieafdelingen om, hvad underretningen har givet anledning til. Hvis det vurderes relevant vil du også modtage en orientering om, hvorvidt der eventuelt iværksættes en støttende indsats overfor barnet/den unge og familien. Når du modtager disse oplysninger, har du tavshedspligt.

Vi kontakter dig muligvis for yderligere information om barnet/den unge.