Vent venligst...
Du har startet et selvbetjeningsforløb med Internet Explorer. Det anbefales, at bruge browseren Google Chrome pga. Internet Explorer ikke længere supporteres og vedligeholdes af Microsoft.
Skjul besked
Når du søger hjælp hos kommunen
Når du søger eller modtager ydelser efter barnets lov, kan kommunen anmode dig om at medvirke til at få de oplysninger frem, som er nødvendige for at afgøre, hvilken hjælp du er berettiget til (retssikkerhedslovens § 11).
Kommunen kan om nødvendigt anmode dig om at lade dit barn undersøge hos en læge eller blive indlagt til observation og behandling som led i sagsbehandlingen.
Kommunen kan med dit samtykke forlange, at
Kommunen kan indhente lægejournaler, sygehusjournaler eller udskrifter heraf.
Hvis du ikke medvirker eller ikke giver samtykke til, at oplysninger kan indhentes, kan kommunen afgøre sagen på de foreliggende oplysninger, medmindre oplysningerne kan indhentes uden samtykke (retssikkerhedslovens § 11b).
Oplysninger kommunen kan indhente uden dit samtykke Kommunen kan til sagsbehandlingen indhente økonomiske oplysninger samt oplysninger om dine ferieforhold fra
Kommunen bruger oplysningerne til behandling af din sag eller til efterfølgende kontrol (jf. retssikkerhedslovens § 11a, stk. 2 til 5 eller Integrationslovens § 50, stk. 5 og 6).
Kommunen kan foretage eftersyn i virksomheder for at undersøge, om der er borgere, der arbejder sort og samtidig får sociale ydelser (retssikkerhedslovens § 12a).
Når du modtager hjælp hos kommunen
Sker der ændringer i dine forhold, der har betydning for den tildelte hjælp, skal du straks meddele det til din sagsbehandler. Det kan fx være:
Retten til ydelser efter barnets lov er betinget af, at du opholder dig i Danmark. Ved midlertidige ophold i udlandet på op til 1 måned bevarer du dog retten til hjælp til merudgifter efter barnets lov § 86 og tabt arbejdsfortjeneste efter barnets lov § 87 uden at søge kommunen herom. Overstiger opholdet en måned, skal du, før du påbegynder udlandsopholdet, søge kommunen om bevarelse af ydelsen.
Konsekvenser ved manglende oplysninger om ændringer i dine forhold
Hvis du ikke giver meddelelse om væsentlige ændringer, der kan have betydning for udbetaling af ydelser efter barnets lov, kan det medføre krav om tilbagebetaling af for meget modtaget – samt i grove tilfælde anmeldelse til politiet.
Kommunen må bruge edb-samkøring for at få oplysninger om dine økonomiske forhold fra andre offentlige myndigheder, herigennem fra SKAT, arbejdsgivere og Statens Uddannelsesstøtte samt arbejdsløshedskasser.
Ved samtykke forstås ”enhver frivillig, specifi k, informeret og utvetydig viljestilkendegivelse fra den registrerede, hvorved den registrerede ved erklæring eller klar bekræftelse indvilliger i, at personoplysninger, der vedrører den pågældende, gøres til genstand for behandling.” Jf. databeskyttelsesforordningen artikel 4 nr. 11.
Du kan altid tilbagekalde et samtykke til indhentning eller videregivelse af oplysninger, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 7, stk. 3.
Dit samtykke bortfalder automatisk når sagen er færdigbehandlet.
Log ind med MitID og få overført dine oplysninger til selvbetjeningsforløbet. Når du logger ind med MitID, får du samtidig mulighed for at gemme forløbet undervejs og genoptage det på et senere tidspunkt.
Når du fortsætter, accepterer du Regler og vilkår for anvendelsen af dette selvbetjeningsforløb.
Log ind uden brug af MitID og underskriv manuelt. Du underskriver manuelt ved at skrive dit navn på skærmen med din finger (touch skærm) eller ved hjælp af din musemarkør.Da der ikke kan foretages automatisk opslag ved log ind uden brug af MitID, skal du identificere dig ved at indtaste dine personlige oplysninger. Husk at tjekke at oplysningerne er korrekt angivet, da det ikke vil være muligt at gå tilbage og rette dem.
Vær opmærksom på, at dine oplysninger gemmes på den pågældende computer. Hvis du sidder et offentligt sted frarådes det, at du vælger 'Gem mine oplysninger'. Du skal kun gemme dine oplysninger på din egen computer.
Når du anvender dette selvbetjeningsforløb, er du ansvarlig for de oplysninger, der indtastes og sendes til Kalundborg Kommune. Der indsamles ikke oplysninger, udover hvad der er nødvendigt. For at lette udfyldelsen af forløbet vil der automatisk blive indhentet relevante oplysninger om dig og/eller din virksomhed fra centrale registre, hvor det er muligt. Der bliver ikke taget højde for adressebeskyttelse. Der indsamles dog ikke oplysninger om dig som anmelder, når du anvender et anonymt selvbetjeningsforløb.
Kalundborg Kommune registrerer de angivne oplysninger og kan videregive oplysningerne til andre offentlige myndigheder i henhold til lovgivningens bestemmelser. Du kan til enhver tid tilbagekalde et samtykke til indhentning eller videregivelse af oplysninger. Hvis du ønsker det, skal Kalundborg Kommune meddele, hvilke oplysninger der behandles om dig. Du kan kræve forkerte oplysninger rettet. Ved anvendelse af selvbetjeningsforløbet giver du accept til, at Kalundborg Kommune kan benytte den e-mailadresse, du har opgivet.